AinMokti
Ainmokti
Home About Stuffs Twitter instagram

owner


" my other world. for me to share about my life and passion. "

Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

di bawah lindungan Kaabah..
Friday, 13 January 2012 • 00:43 • 2 comments



 
salam..saja tak tau nak update apa..haha..cuma nak share someting..semalam aku tengok movie di bawah lindungan Kaabah..erm, btw, xdak pa yang nak dibanggakan sangat la sebab dh lama jugak filem tu bawu skunk aku dapat tengok..n dari pandangan aku..memang sangat bezt!!! sesapa yang blom tengok, mesti tengok!! tak rugi lah..cita dya cita keagamaan sket tapi unsur2 cinta tetap ada...memang sangat2 sedih n menginsafkan..sebenarnya alu ni tak qeti nak review filem nih..tapi apa yang aku boleh katakan..memang sangat2 bezt...banyak dialog2 yang bezt dalam cita ni...antaranya yang sangat2 aku suka..

"ingatlah, ketika kau tak punya sesiapa selain Allah, Allah itu lebih dari cukup.."
memang dialog yang sangat bermakna..memang betol jugak..Allah itu lebih cukup berbanding apa2 benda di dunia ni..
"untuk melewati badai, kita harus terus berjalan, bukan berhenti. dan untuk terus berjalan, hanya ada dua hal yang harus kita bawa, keyakinan dan cinta"
yes!! sangat bermakna !! for me, untuk melalui kehidupan ni, kita harus sentiasa ada cinta kepada Allah, rite??
insyaalah, tiada yang mustahil dengan kasih sayang Allah..
 n paling bezt, ost filem ni..
tafakkur-opick..
ah, suma lagu opick pon bezt kan?? memang terbuai sambil tengok filem ni..siap nanges lagi..tersedu2..haha..
memang sesuai untuk sapa2 yang trasa nak nanges..

p/s: aku ni sangat lah senag menangis kalau tengok cita sedih, baca novel sedih ataupun  tengok apa2 yang sedih..haha..emossi gilar!!



Labels: ,



2 Comments:

Blogger nazz said...

ni cerita indonesia ke?tak pernah dengar pon..hehe..

13 January 2012 at 01:08  
Blogger nurul ain said...

yup..movie indonesia..memang xda review kt mesia tapi novel dya femes..

13 January 2012 at 01:17  

Post a Comment


|