AinMokti
Ainmokti
Home About Stuffs Twitter instagram

owner


" my other world. for me to share about my life and passion. "

Credits

© Template design by Adila. thanks for Base code by Atiqah.

Throwback : friends in pasum
Sunday, 28 July 2013 • 08:09 • 5 comments



Assalamualaikum .. ok disebabkan haritu ada kata nak buat throwback lah konon kan pasal life kat PASUM.. so now is the time.. xpayah membebel banyak.. jom mulakan.. (entry kali ni banyak gambar)

ok.. tu gambar aku dengan nabilah.. from left aku tudung pink tu nabilah.. aku mula kenal dia dalam group lama aku, V1.. first, masa masuk group tu rasa akward gila sebab takda kawan yang betul2 rapat just kenal beberapa orang..tu pon macam tu ja.. mula mula group kami buat ice breaking tu, bila kena part aku dengan nabilah ni.. aku macam.. ehh, macam sombong ja akak nih..haha.. well, dia dari MRSM aku ni sekolah biasa, so perasaan rendah diri tu ada lah dalam diri aku nih... tapi, then entah macam mana aku boleh tersembang dengan dia.. then, macam boleh click pulak kan.. baik pulak akak ni..haha.. then dia ajak aku duduk dengan dia dan kawan2 dia dalam kuliah..at first segan la sebab aku macam menyibuk ja kan nak ikut2 dia pulak.. tapi disebabkan dia baik, aku cam agree la..

ok syang sebelah aku from right tu ain.. and guess what nama kami sama..haha.. so, we called ourself ain square.. (if u know what i mean). aku kenal dia melalui nabilah.. ok sambung cerita di dewan kuliah tadi.. kan aku ikut nabilah nak dudul sama2 dengan dia.. then aku dikenalkan dengan ain ni.. mula2 akward sebab nama kami sama then bila orang nak panggil ain ja aku macam eh, ain aku ka dia ni..haha.. tapi lama2 biasa la.. ain najihah ni baik sangat.. sampai kadang2 tu aku rasa macam ya Allah baiknya lah budak ni jarang nak marah orang.. senang kalau nak mintak tolong.. then lepas tu sepanjang life kat pasum aku rasa selesa kawan dengan dia..

 Azie.. aku kenal dia melalui nabilah jugak.. nabilah ni memang sesuai jadi penghubung silaturrahim..haha.. mula2 kenal aku agak scary dengan azie ni sebab cara dia macam garang j.a  n aku penah rasa macam azie ni tak suka aku ka? cakap ashik nak pangkah aku ja.. *sedih* tapi bila lama2 lepak sama2 baik rupanya dia ni.. takda lah macam sangkaan aku mula2.. btw, azie satu sekolah dengan nabilah dulu sebab tu aku boleh terkawan dengan dia sekali.. muka azie pure gila.. haha saja nak mention.. macam angel..hihihi..

pegi tengok wayang sama2, lepak sama2

habis kelas, di kolej

after kuliah, tepi audi

waktu lapang kalau takda kelas.. nampak sangat gila2nya tu..

study sama2 di libry

seriously, all those people really made my day in pasum.. tanpa diorang aku tak tau camna nak survive dengan happy kat pasum.. diorang banyak tolong aku tak kira dari segi pelajaran, life dan malah built aku punya confidence level.. kenangan yang takkan aku lupakan sampai bila2 .. diorang even sentiasa ada waktu susah senang aku, waktu sedih, nangis sama2 tepi balkoni, tidur sama, midnight movie sama2, gelak ketawa sama2 dengan jokes kita yang HAMBAR kadang2.. haha.. banyak sangat sampai tak terluah.. aku boleh jadi sangat emosional kalau cita pasal diorang,..

erm, nak bagitau satu secret, nabilah aku nagis teruk tau kat bilik waktu last kita say goodbye to each other last pasum tu masa kau hantar aku kat bilik.. like seriously punya nangis.. and masa last farewell dengan ain jugak.. 

aku rindu gila nak girls talk dengan korang.. nak share cita.. RINDU GILAAAA!! 
and after this finally kita akan berpisah jugak.. sampai hati korang tinggalkan aku sorang2 kat UM.. macam mana aku nak mulakan skali lagi di UM kalau setiap tempat yang aku p akan mengingatkan aku kat korang...kadang2 aku rasa macam aku xnak dah p tempat yang kita penah p sebab.. sedih gila..
but life must go on rite.. Allah temukan kita untuk mencipta kenangan indah dan Allah pisahkan kita untuk masa depan yang cerah.. insyaallah..
ok lah, cukup lah aku dah rasa macam aku ni tengah tulis luahan hati pulak bukannya throwback sangat ni.. haha..

till then xoxo.. ain






5 Comments:

Anonymous nabilah izzati said...

Awww. Terharunyaaa. Nanti nak buat macam ni jugak lahh. Sayang ainn :*

28 July 2013 at 08:20  
Blogger ainmokti said...

hehe.. cepatnya kau baca nabilah.. eh kau ada blog gak eh?? @nabilah izzati

28 July 2013 at 08:36  
Blogger Nabilah Izzati said...

Baru buat 3hari lepas. Hehe. Eh kau tag aku tak jd lah. Hahahaha.

28 July 2013 at 15:52  
Blogger Azwar Syuhada said...

Cecantik gambar kau dengan kengkawan... jealous2.. hahaha :)

5 August 2013 at 08:11  
Blogger ainmokti said...

hehe..thanks azwa..

5 August 2013 at 08:20  

Post a Comment


|